Bagasje guide

Det kan være vanskelig å finne den rette løsningen for bagasje. Det finnes mange typer, størrelser og kvaliteter. De mest populære løsningene er sissybarbagger, svingarmvesker og sidevesker. Her har vi samlet litt info om de forskjellige variantene, er det noe du ikke finner svar på nedenfor kontakt oss gjerne på 923 58 000 eller espen@hms-mc.no

Sidevesker

Sidevesker er en smart måte å få med seg en større mengde bagasje, for eksempel på lengre turer. De er som oftest enkle å klikke av og på sykkelen ut i fra behov. Det finnes i utgangspunktet tre forskjellige typer sidevesker.

Modellspesifikke sidevesker er laget for å passe rett på den angitte modellen, både med formen på sideveskene og festemateriell. Her er det minimalt med tilpasning.

‘Custom-fit’ sideveskene gir deg stor fleksibilitet hvor du kombinerer sideveskefestet med de sideveskene du selv ønsker. Sideveskene kommer med forsterket bakside slik at du enkelt kan justere og feste sideveskene slik du selv ønsker å ha de. Disse kommer med hurtig-feste slik at de er enkle å ta av når du ikke har behov for den ekstra plassen, og det er kun bøylene som blir sittende igjen på sykkelen. Sideveskene leveres i forskjellige kvaliteter (Iparex / skinn), størrelser og ulike modeller.

‘Throw over’ sidevesker er kanskje den enkleste løsningen, hvor sideveskene henger på hver side av sykkelen ved hjelp av ‘yoke`en’ som blir liggende over bakskjermen/under sete. De enkleste modellene er fastmonterte slik at du må fjerne hele enheten når de ikke skal brukes.
De litt større modellene kommer gjerne med hurtigkobling for eksempel i form av glidelås for å ta av sideveskene. Da vil innfestingen fortsatt bli liggende over bakskjermen, og det er fort gjort å hekte på igjen sideveskene. Dersom du ønsker denne løsningen for sidevesker vil vi absolutt anbefale å lime på en beskyttelsesfilm for å unngå riper/ekstra slitasje.
Vi anbefaler også å bruke sideveskestøtter. Enkelte modeller følger dette med, og noen må dette kjøpes ved siden av.

Svingarmvesker

Svingarmvesker er populært! De kler de fleste sykler meget godt og gir akkurat nok plass for å ha med seg litt verktøy, drikke eller kanskje regntøy?. Enkel montering og passer om hverandre på veldig mange modeller.

Disse monteres ved svingarmen og ser slik ut:

 

Sissybarvesker

Sissybarveske gir stor fleksibilitet og er veldig enkelt å hekte på når du har behov for ekstra bagasje. Disse kommer i mange ulike størrelser, alt etter behov. Bestselgerne våre fra Saddlemen rommer fra 29-57 liter og passer utmerket for både korte og lengre turer. De er stive i formen, slik at de ikke må være helt fulle for å beholde formen, og har mange praktiske lommer for smart pakking. Disse kan festes med stropper til bagasjebrett, brukes på større modeller med tourpack eller festes rundt sissybaren.

Et utvalg ligger ute i nettbutikken, har du andre ønsker skaffer vi det aller meste av modeller på kort tid.